Beslenme; vücudun büyümesi, gelişmesi, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için gerekli olan besin ve besin öğelerinin vücuda alınmasıdır. Yeterli ve dengeli beslenme ise gerekli olan besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır. Yeterli ve dengeli beslenme bilincinde olmadan beslenmek , tek yönlü beslenmek ya da kişiye özel hazırlanmayan sağlıksız diyetleri uygulamak sağlığınızı etkileyerek , kişide protein – enerji yetersizlikleri, vitamin- mineral eksiklikleri, obezite ya da kişiyi tüm hayatı boyunca etkileyen diyabet, hipertansiyon, kalp – damar hastalıkları gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bireylerin yeterli ve dengeli beslenmesi; beslenme ile ilgili sağlık sorunlarının en aza indirilmesinde rol oynayan koruyucu etmenlerin başında gelmektedir.

Üniversitemiz Beslenme ve Diyet Danışmanlık Birimi olarak öğrenci ve personelimize yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgi vermek ve beslenme ile ilgili hedefleri konusunda yol göstermek, sağlıklı yaşam biçimini geliştirmesini sağlamak amacı ile danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Danışmanlık hizmeti bireysel görüşmeler şeklinde yapılmakta olup ücretsizdir.

Danışmanlık hizmetleri randevu sistemiyle verilmektedir.

Bilgi ve randevu için lütfen iletişime geçiniz.

E-mail : ahanhelvaci@aku.edu.tr

Dyt. Abdülkadir Han HELVACI