Afyon Kocatepe Üniversitesi Münazara Topluluğu tarafından düzenlenen Kulüp ve Topluluk Arası Münazara Şampiyonası final maçı 29 Aralık Cuma günü gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen final maçında dört takım şampiyon olmak için yarıştı. Şampiyona 12 takımla başlarken 25-26-27 Aralık tarihlerinde üç gün boyunca eleme maçları oynandı. 25 Aralık Pazartesi günü 12 takım üç farklı salonda ilk tur maçlarını oynadı. Takımlar “Hükümet savunur ki; İnsan sağlığına zararlı şeylerin fiyatı arttırılmalıdır.” konusu üzerine yarıştılar. 26 Aralık Salı günü ise takımlar karıştırıldı ve yine 12 takım üç farklı salonda ikinci tur maçlarını oynadı. Takımlar “Hükümet savunur ki; Üniversiteli öğrenci sayısı arttırılmalıdır.” konusu üzerine yarıştılar.

27 Aralık Çarşamba günü ise en yüksek puanlı 8 takım iki farklı salonda yarı final maçlarını oynadı. Takımlar “Hükümet savunur ki; Best Seller bölümleri kaldırılmalıdır.” konusu üzerine yarıştılar. Yarı final maçları sonrası en yüksek puanlı 4 takım finale çıkmaya hak kazandı.

Finalde ise takımlar “Hükümet savunur ki; Para kazanmak amacıyla sosyal medya üzerinden içerik üreten kişiler ruhsat sahibi olmalıdır.” konusu üzerine yarıştılar. Final maçında bulunan takımlardan üç tanesi AKÜ Genç Kızılay Topluluğu’nun takımı biri ise Genç Hukukçular Kulübü’nün takımı idi.

Kulüp ve Topluluklar Arası Münazara Şampiyonası’nın birincisi ise Sude Naz Makar ve Cavit Kaynarca’nın yarıştığı Kötü Gün Dostu takım adı ile Genç Kızılay Topluluğu’nun takımı oldu. Şampiyona da yarışan 24 yarışmacı arasından ise en iyi konuşmacı olarak Muhammed Ali Karakaya seçildi.

Final maçının birincisi olan takımdaki her iki yarışmacıya 1000 TL’ lik, ikinci olan takımdaki her iki yarışmacıya 750 TL’ lik, üçüncü olan takımdaki her iki yarışmacıya 500 TL’ lik, dördüncü olan takımdaki her iki yarışmacıya 250 TL’ lik hediye çeki verildi.
Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara ise Katılım Sertifikası takdim edildi.

 

05 Ocak 2024, Cuma 63 kez görüntülendi