AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Kulüp ve Toplulukları ve Teknoloji Ekosistem toplantılarına katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, AKÜ Öğrenci Kulüp ve Toplulukları Merkezinde Öğrenci Kulüp ve Toplulukları üyeleri ile söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, öğrenci kulüp ve toplulukları danışmanları ile birlikte öğrenciler katıldı.

“TEKNOFEST yarışları öğrencileri hayata hazırlıyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, TEKNOFEST yarışlarının öğrencileri hayata hazırlayan çok güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. İleri, “Çünkü öğrenciler yarışmalar yoluyla takım halinde çalışıyor. Hem kendi dalınızdan hem başka dallardan olan arkadaşlarla aynı ekipte yer alıyorsunuz. Bir anlamda disiplinler arası çalışıyorsunuz. Dünyada dijital dönüşümün geldiği noktada projeler büyük ölçekte küresel olarak yürütülüyor. Teknoloji dünyasında farklı coğrafyalardan ve farklı kulvarlardan insanlarla bir araya gelmek çok önem arz ediyor. TEKNOFEST’te sizleri bu yönde geliştiriyor” diye konuştu.

Öğrencilerin TEKNOFEST yarışlarında elde ettiği tecrübeler ile Türkiye’yi farklı noktaya getireceğini belirten İleri, şunları kaydetti:

“Yaptığımız her şey kendimiz için değil. Biz devlet ve millet için çalışan insanlarız. Sizler TEKNOFEST yoluyla elde ettiğiniz tecrübeler sonucunda Türkiye’yi de farklı bir noktaya getireceksiniz. Biz buna inanıyoruz, görüyoruz. TEKNOFEST özelinde çok önemli başarı hikayeleri var. TEKNOFEST yarışması sonucu ortaya çıkan bir ekip, ticari olarak küp uydu geliştirmeye başladı. Yine roketlerle benzer çalışmalar var. Böyle organizasyonlar hem sizi hayata hazırlıyor, hem de millete hizmet etme noktasında nitelikli hale getiriyor. Bizatihi yarışmanın kendisinden de ilginç şeyler çıkabiliyor. En büyük hizmet özgüven tesis etmek diye düşünüyorum. Biz özgüvenimizi kazandıktan sonra gerisine teferruat gözüyle bakıyorum. Çünkü bizlerin bu teknik çalışmaları yapma potansiyeli var. Epeydir var, bu yeni bir şey değil. Uzun yıllardır Türkiye bu potansiyele sahipti ama bir türlü aktive edemiyorduk. Böyle güzel girişimler sonucu bu aktivasyonu da sağlamış olduk.”

Toplantı soru cevabın ardından sona erdi.

Teknoloji Ekosistem Toplantısı

AKÜ Öğrenci Kulüp ve Toplulukları ile toplantısının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Teknoloji Fakültesinde “Teknoloji Ekosistem” toplantısına katıldı. Teknoloji noktasında sorunların, görüş ve önerilerin müzakere edildiği toplantıya; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Zafer Teknopark) Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AKÜ Fakülte Dekanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş insanları ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.

“Teknoloji Ekosistem toplantılarını bir iletişim kanalı olarak görüyoruz”

Teknoloji Ekosistem toplantısında konuşma yapan Dr. İleri, teknoloji ekosistemine tüm paydaşları dahil etmek istediklerini söyledi. İleri, “Türkiye’de teknoloji ekosistemi noktasında gittiğimiz her ilde elimizden geldiğince Teknoparklarımızı ziyaret ediyoruz. Bugün burada ekosistem toplantısı adı verdiğimiz toplantıları hayata geçiriyoruz. Bu toplantılarda teknoloji ekosisteminin olabildiğince tüm paydaşları dahil etmeye çalışıyoruz. Bu toplantılarda bazı şeylerin çözülmesine ve hal olmasına vesile oluyoruz. Bunun da ötesinde Türkiye çapında sistematik bir durum varsa, bir öneri varsa veya bir problem alanı varsa bunun da notunu alıyoruz. Bu toplantıları, Türkiye’deki AR-GE ve teknoloji ekosistemini devletin üst yönetimi ve siyaset ile yeni bir iletişim kanalı olarak görüyoruz” diye konuştu.

Toplantı katılımcıların sorunlarını, görüşlerini ve çözüm önerilerini sunmasının ardından sona erdi.

Teknoloji Ekosistem toplantısının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret ederek, AKÜ’nün çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

12 Aralık 2022, Pazartesi 131 kez görüntülendi